Het programma van Kerkennacht Utrecht 2019 krijgt steeds meer vorm. In dit bericht leest u wat er nu al bekend is! Het programma van Kerkennacht Utrecht 2019 start vrijdag 21 juni officieel om 21.00 uur met een openingsconcert in de Geertekerk. Dit concert zal (deels) verzorgd worden door het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO), met een Italiaans getint programma. Solisten zijn o.a. Felipe Gallegos (tenor) en Pepijn van Vilsteren (piano). De muziek varieert van licht klassiek tot populair en is toegankelijk voor jong en oud.

Op de zaterdagavond en -nacht van 22 juni zullen veel kerken in Utrecht geopend zijn, en in elk van deze kerken is wat te zien, te doen, te proeven of te beluisteren. Gelieerd aan de Kerkennacht is een kinderprogramma in aanloop naar het evenement toe, waarin kinderen een workshop Carillon aangeboden zullen krijgen; dit zal ook in het openingsconcert terugkomen. Het programma wordt verder vormgegeven, maar we kunnen alvast vertellen dat op zaterdag 22 juni het jaarlijkse multiculturele Choir Festival in de Domkerk op deze datum zal plaatsvinden. Het programma van Kerkennacht Utrecht 2019 eindigt in de nacht van 22 op 23 juni.