Waarom Kerkennacht?

Utrecht is dé kerkenstad van Nederland. Dat is wat iedere bezoeker moet denken als hij bij Kerkennacht Utrecht 2019 is geweest. Het is aan ons kerken om mensen daar ook bewust van te maken.

Publiek
Die gelegenheid krijgen we tijdens het weekend van vrijdag 21 juni tot zondag 23 juni 2019. In dat weekend vindt de Landelijke Kerkennacht plaats. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement openen kerken in het hele land hun deuren voor publiek.

Maatschappelijk
Kerkennacht biedt kerken de mogelijkheid aan publiek te laten zien wat zij allemaal te bieden heeft. Niet alleen op religieus, maar ook op historisch, cultureel of maatschappelijk gebied. Bijvoorbeeld als het gaat om kerkmuziek of om diaconale projecten.

Organisatie

Kerkennacht 2019 wordt gecoördineerd door Pepijn van Vilsteren en Miranda Simonis-Spies. Zij doen dit namens de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK).

De Kerkennacht 2019 is een inititief van de Raad van Kerken in Nederland.

Communicatie

De communicatie voor Kerkennacht Utrecht 2019 wordt verzorgd door Theo Zijderveld van het Utrechtse communicatiebureau ‘Kerk & Communicatie‘.